Holger Strøm

holger-stroem

Siden slutningen af tresserne, har Holger Strøm primært arbejdet med design af emballage af bølgepap.

Ud over emballage, har han også designet udstillingssystemer, møbler og legetøj, alt sammen fremstillet af bølgepap. Han har desuden arbejdet med udvikling af parametriske CAD-systemer til emballagedesign.

I 1973 designede Holger det nu verdenskendte IQlight® system, et saml-selv belysningskoncept bestående af sammenhægtede firkanter. Systemet gør det muligt at skabe lamper i forskellige former og størrelser, kun ved at sammenkæde de identiske elementer på forskellig måde.

Holger bor med sin kone nær København, hvorfra han stadig arbejder med emballagedesign på projektbasis.

Designs: IQlight® (1973)

Hos Kilkenny Design Workshops blev Holger Strøm oprindeligt bedt om at lave en modulopbygget konstruktion af en cylindrisk og en kugleformet lampe, der begge skulle synes at have samme størrelse. Lamperne skulle bruges til juleudstillingen. Holger forklarer:

»Jeg byggede lamperne af trekantede moduler, som jeg limede sammen. Ved at anvende samme antal moduler til kuglen og cylinderen, kom de rent faktisk til at se ud til at have samme størrelse. Det var bare en juledekoration, men jeg kunne ikke helt glemme tanken. Jeg ønskede at gøre det samme med et mekanisk montagesystem, og med identiske moduler.«

»Jeg brugte et rombeformet modul, fordi af alle de klassiske geometriske former giver den det mest runde slutresultat. Jeg indså også, at ved at give modulet en krølle på hvert hjørne, gjorde jeg det muligt at hægte dem sammen. Konstruktionen var dog lidt løs, så jeg forlængede toppen og bunden af romben, hvilket skaber en indbyrdes spænding, når modulerne er hægtet sammen. Det var lige den spænding jeg havde brug for, for at gøre lampen stabil og solid.«

Holger Strøm