IQlight

IQlight

IQlight lighting system™ er et unikt stykke dansk design fra 1972 – skabt af den danske designer Holger Strøm, som på daværende tidspunkt arbejde hos Kilkenny Design Workshops i Irland.

IQlight består af et antal ens moduler, der sættes sammen til en lampe. Afhængig af antal moduler og måden hvorpå de sammensættes, kan man skabe op til 22 forskellige lamper – eller designe sin helt egen.

IQlight findes i 6 størrelser og sælges i æsker indeholdende 30 moduler. I den runde 30-moduls form har IQlight en diameter på mellem 30cm og 80cm. Modulerne er fremstillet af hvid PVC plast, som er fleksibelt og slidstærkt samt nemt at rengøre. Ved ophængning hægter modulerne stramt om ledningen således at der kun skal benyttes almindelig ledning samt fatning.

Sammenfletningen af IQlight lampens moduler skaber et spænd, hvilket udløser åbninger i lampens lyse organiske overflade. Disse åbninger medvirker til spredningen af lyset og får IQlight til at fremstå helt unik.

IQlight blev i 2005 tildelt “Interior Innovation Award” på møbelmessen i Köln. Emballagen, som også er designet af Holger Strøm, vandt i 2001 den attraktive Dansk Designpris.

Navnet IQlight henviser til lampesystemets geometri: Interlocking Quadrilaterals (sammenflettede firkanter) og ikke intelligenskvotient (Intelligence Quotient) som man kunne være tilbøjelig til at tro.

Mål: Mange mulige former og størrelser. Hvis samlet i rund form ca. ø30/ø40/ø50/ø60/ø70/ø80 cm
Materiale: Hvid lampefolie
Lyskilde: Op til 100W afhængigt af form og størrelse på skærmen (ikke inkluderet)
Design: Holger Strøm (1972)